Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Udomljavanje je fora

Udomljavanje je fora 2014.

Udomljavanje je fora 2014.

Akciju „Udomljavanje je fora“ organiziraju Grad Zagreb i Ustanova Zoološki vrt u suradnji s udrugom Prijatelji životinja te uz našu podršku.

„Udomljavanje je fora“ održava se već petu godinu zaredom, četiri puta godišnje, uvijek subotom, uvijek na zagrebačkom glavnom trgu. Na svakoj akciji azil Dumovec se predstavlja novom temom kako bi skrenuo pozornost građana na više aspekata problematike napuštenih kućnih ljubimaca, ali i o odgovornom postupanju vlasnika prema kućnim ljubimcima. Na velikom štandu se prikupljaju donacije kojima se pomaže rad skloništa, dobivaju se informacije o radu skloništa ali i praktični savjeti, a kupnjom dizajnerskih majica, marama i drugih artikala obično se direktno pomaže neki konkretan cilj (npr. uspješno prikupljanje sredstava za gradnju agility poligona u skloništu). Samu akciju dođu podržati brojni građani, vrlo često udomitelji napuštenih kućnih ljubimaca, mnoge poznate osobe i dr. zabavnim sadržajima, predstavljanjem pasa koji su smješteni u azilu Dumovec i spremni za udomljavanje te porukama kojima se promiče udomljavanje napuštenih kućnih ljubimaca uspješno se podiže svijest građana o odgovornom i plemenitom ponašanju prema životinjama. Da je akcija uspješna, dokazuje kontinuiran porast udomljavanja napuštenih kućnih ljubimaca iz azila Dumovec.

udomljavanje_je_fora 03